سرویس ایران جوان آنلاین: نبود نقدینگی و مواد اولیه در کنار مشکلات ایجاد شده به علت تحریم به عنوان چالشهای پیش روی صنعت نساجی کشور مطرح میشود، با این حال از سال گذشته احیای صنعت نساجی گیلان که میتواند اشتغال نزدیک به ۲۷۰ هزار نفر را فراهم کند با بسیج امکانات در دستور کار مسئولان قرار گرفت. اقداماتی که نه تنها بخش مهمی از معضل بیکاری را برطرف میکند بلکه رونق تولید منسوجات نساجی در کشور را هم به همراه دارد.
سالهاست صنعت نساجی گیلان دچار رکود شده است و کارگران دست از کار شستهاند. نقدینگی نیست و مواد اولیه به سختی فراهم میشود. از طرفی تحریم نیز مزید بر علت شده است تا صاحبان این صنایع مهم در کشور و به خصوص در استان گیلان امکان به روز رسانی تجهیزات و خرید مواد اولیه را نداشته باشند. به همین علت روز به روز برتعداد نساجیهای تعطیل افزوده شده است. برای مقابله با چنین مشکلی مسئولان ضمن اتکا بر دانش بومی و ظرفیتهای داخلی تصمیم دارند با اعطای تسهیلات مشکل تعطیلی نساجیهای کشور را برطرف کنند. در همین راستا اواخر سال گذشته افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت با اشاره به اینکه ماشینآلات صنعت نساجی گیلان فرسوده است، از اختصاص ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احیای صنعت نساجی کشور خبر داده بود. تسهیلاتی که بخشی از آن به استان گیلان میرسد و صاحبان نساجیها میتوانند با دریافت آن دوباره چرخ صنعت را به حرکت در بیاورند. در این خصوص رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به سابقه خوب گیلان در تولید منسوجات نساجی میگوید: «همه توان خود را برای احیای مجدد و بازسازی جایگاه گیلان در حوزه صنعت نساجی به کار گرفتهایم.» فرهاد دلقپوش با تأکید بر اینکه شناخت ظرفیتها و توانمندیهای گیلان به حفظ و ایجاد بیشتر فرصتهای شغلی جدید در این استان کمک میکند، میافزاید: «این موضوع در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان قرار دارد و برای تحقق آن نیز در حال برنامهریزی هستیم.»
نساجی گیلان در مسیر احیا
گفتنی است هم اکنون حدود ۸۵ هزار نفر در صنعت نساجی استان گیلان مشغول به کار هستند که با به روز رسانی تجهیزات و تأمین مواد اولیه ضروری در راستای به حرکت در آوردن چرخ صنعت نساجی گیلان، برای ۲۷۰ هزار نفر دیگر نیز در استان فرصت اشتغالزایی فراهم میشود. در این خصوص رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تأکید میکند: «مجموعه صنعت، معدن و تجارت گیلان به هر شیوه ممکن قصد دارد ضمن حفظ این مقدار اشتغال ایجاد شده برای افزایش فرصتهای شغلی جدید به ویژه در حوزه صنعت گام بردارد.» دلقپوش نبود نقدینگی لازم، نبود مواد اولیه تولید، مشکلات ایجاد شده به علت وضع تحریمهای بینالمللی و مواردی از این دست را از جمله چالشهای حوزه صنعت کشور میداند و ادامه میدهد: «با وجود تمام چالشها و موانع یاد شده میتوانیم با بسیج امکانات زمینه ایجاد شغلهای جدید را در استان گیلان فراهم کنیم.» به گفته این مقام مسئول صنعت یک زنجیره به هم پیوسته است با بهرهمندی از منابع مالی و سیاستهای مرتبط در حوزه تولید و تجارت که در کنار تأمین تجهیزات و ماشینآلات میتوان آن را به رشد و شکوفایی اقتصادی رساند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان به سابقه بسیار خوب این استان در حوزه صنعت نساجی اشاره میکند و میگوید: «این سازمان با پشتوانه حمایتهای دولت همه توان خود را برای احیا مجدد و بازسازی جایگاه گیلان در حوزه صنعت نساجی به کار گرفته است و از فعالان این بخش حمایتهای لازم را در حوزههای مختلف بهعمل میآورد.» با این اوصاف پیشبینی میشود در صورت تأمین تجهیزات و مواد اولیه دوباره چرخ صنعت نساجی این استان به حرکت در بیاید و به تولید منسوجات نساجی جان دوباره دهد. اتفاقی که قطعاً بینیازی از واردات عمده پوشاک و رونق تولید را به همراه دارد.